راهنمای آموزش ساخت کویل اتومایزرهای مکانیکال

راهنمای آموزش ساخت کویل اتومایزرهای مکانیکال

اگر می‌خواهید جزو افرادی باشید که کار ساخت کویل جدید اتومایزرشان را خودشان انجام می‌دهند جای مناسبی را انتخاب کردید. این راهنما دقیقاً برای همین نوشته شده! البته قبل از اینکه وارد این فضا شوید بهتر است کمی درباره چرایی این مسئله صحبت کنیم.
بازسازی کویل مزایای زیادی برای شما به همراه دارد. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به عملکرد بهتر ویپ و طعم‌ رسانی بهتر، کنترل کیفیت اتومایزر، سفارشی‌سازی براساس نیاز و صرفه‌جویی چشم گیر در هزینه‌ها اشاره داشت.
در واقع هزینه‌ای که قرار است بپردازید تنها یکبار آن هم برای خرید اتومایزر RDA یا RTA و ابزارهای لازم است. مابقی هزینه‌ای که هر چند وقت یکبار نیاز است مربوط به پنبه و سیم می‌باشد که واقعاً قیمت زیادی ندارند! اگر بخواهیم کمی از سختی‌های این کار هم بگوییم می‌توان به زمان‌بر بودن آن و از همه مهم‌تر یادگیری روش ساخت کویل اشاره داشت. البته جای نگرانی نیست زیرا این مقاله دقیقاً برای آموزش شما تهیه شده! پس با ما همراه باشید تا پله‌پله و به ساده‌ترین شکل ممکن با بازسازی اتومایزرهای مکانیکال آشنا شوید.

آشنایی با انواع اتومایزرهای قابل بازسازی (مکانیکال)

انواع اتومایزرهای مکانیکال

وقتی قصد تهیه یک اتومایزر قابل بازسازی دارید اولین چیزی که باید درباره آن تصمیم بگیرید نوع آن است. در ادامه با انواع اصلی این اتومایزر‌ها آشنا می‌شویم:

اتومایزرهای RDA یا Rebuildable Dripper Atomizer

اتومایزرهای RDA ابتدایی‌ترین اتومایزر‌های قابل بازسازی‌اند. همانطور که در تصویر زیر می‌بینید این اتومایزرها از یک بخش به نام دِک (که سیم پیچ روی آن نصب می‌شود) و کَپ (قسمتی که دور تا دور سیپ پیچ و پنبه قرار می‌گیرد) تشکیل شده‌اند و هیچ مخزنی ندارند. در این اتومایزر‌ها باید جویس بصورت قطره قطره روی پنبه ریخته شود.

اتومایزر rda

البته ممکن است این قابلیت برای برخی از ویپرها خیلی خوشایند نباشد اما با روی کار آمدن مادهای Squonk مثل دستگاه ایجیس اسکوانک از برند گیک ویپ که دارای یک مخزن جویس هستند و جویس را برای اتومایزر RDA پمپاژ می‌کنند این مشکل به سادگی رفع شد.
(از نظر ما واقعاً به این موضوع نباید به چشم مشکل نگاه کرد)

اتومایزرهای RTA یا Rebuildable Tank Atomizer

مدتی است که اتومایزرهای RTA به محبوبیت زیادی بین ویپرها رسیده‌اند. این اتومایزرها دارای یک بخش دک هستند که داخل مخزن جویس تعبیه شده.

  • RTA‌ها در سبک طراحی اتومایزر تست و ثابت شده هستند
  • نیاز به ماد خاصی برای کار کردن ندارند
  • و دارای مخزن یکپارچه‌ای هستند

که هنوز هم در حال بهبود و پیشرفت است. همچنین مقدار جویسی که می‌تواند در مخزن این اتومایزرها قرار بگیرد بین 2 تا 8 میل است.

اتومایزر rta

هر اتومایزری RTAای تقریباً با دیگری متفاوت است از این رو تمرین و آموزش بیشتری برای یاد گرفتن روش بازسازی یا اصطلاحاً ویک کردن صحیح آن‌ها لازم است.
در صورتی که ساخت کویل در این اتومایزرها به خوبی انجام نشود ممکن است مشکلاتی مثل نشتی جویس یا کام ندادن اتومایزر رخ دهد.

اتومایزرهای RBA یا Rebuildable Atomizer

در دنیای ویپینگ برای هر چیزی یک اصطلاح وجود دارد. اتومایزر RBA هم اصطلاحی است که برای توصیف تمام اتومایزرهای قابل بازسازی یا مکانیکال استفاده می‌شود. البته امروزه از اصطلاح RBA بیشتر برای کویل‌های قابل بازسازی که می‌توانند به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای کویل‌های آماده در اتومایزرهای ساب اهم باشند، استفاده می‌شود.
هر اتومایزری به صورت فابریکی کویل RBA ندارد و معمولاً باید آن را به صورت جداگانه از فروشگاه مد نظرتان تهیه کنید.

کویل rba

توجه داشته باشید این کویل‌ها مسلماً نمی‌توانند عملکردی با کیفیت اتومایزرهای قابل بازسازی داشته باشند اما خب از کویل‌های آماده بهترند و می توانند راهی برای آشنایی بهتر شما با فرآیند بازسازی کویل‌ها و اتومایزرها باشند.
با ورود دستگاه‌های پادماد به صنعت ویپینگ برخی از پادسیستم‌ها مثل ایجیس بوست دارای نسخه RBA هستند.

برای آموزش از کجا شروع کنیم؟

اگر خاطرتان باشد در ابتدای صحبتمان گفتیم که هزینه اولیه لوازم مورد نیاز برای بازسازی اتومایزرهای RTA، RDA و RBA بیشتر از اتومایزرهای معمولیست. در این بخش می‌خواهیم هر چیزی که نیاز شماست را معرفی کنیم. البته تهیه همه مواردی که می‌گوییم واجب نیست اما داشتن همه آن‌ها می تواند کیفیت کارتان را بالاتر ببرد.

1) سیم وایر (Wire)

اولین و واضح ترین چیزی که نیاز دارید سیم وایر است. از آنجایی که مدل‌های بسیار زیادی از سیم وایر وجود دارد ممکن است انتخاب برای شما کمی سخت شود.

نمونه ای از سیم وایر

برای ساده نگه داشتن کار پیشنهاد می‌کنیم با خرید یک سیم وایر قرقره‌ای کوچک شروع کنید. بطور کلی سیم وایر‌ها در سه دسته زیر قرار می‌گیرند:

  • فلزی کنتال
  • نیکروم (Ni80)
  • فولاد ضد زنگ ( SS316 یا SS316L)

سیم وایرهای کنتال گزینه مطمئنی برای ساخت سیم پیچ هستند، البته ناگفته نماند برخی از ویپرها معتقدند این وایرها کمی طعم فلز را در هر بار کام گرفتن منتقل می‌کنند. همچنین ممکن است برخی از افراد به نیکل آلرژی داشته باشند و نتوانند از وایرهای نیکروم و فولادی استفاده کنند! برای این گروه تنها گزینه مناسب همان کنتال است.
اما خب اگر از آلرژی به نیکل بگذریم وایر های Ni80 گزینه مناسبی برای استفاده از حالت Power دستگاه هستند. اما وایرهای فولادی برای استفاده روی باکس مادهایی با حالت کنترل دما نیز مناسبند.
پیشنهاد می‌کنیم برای شروع از وایری با گیج 24 تا 26 ga (گیج یا gauge پارامتری است که برای توصیف قطر، میزان مقاومت الکتریکی و وزن سیم به‌کار می‌رود) استفاده کنید.

2) پنبه (Cotton)

با وجود تنوع در گزینه‌های انتخابی پنبه همچون: پدهای پنبه‌ای اورگانیک، پنبه‌های رولی مثل پنبه بیکن، پنبه‌های متری مثل انگورابیت، کویل مستر پرو کاتن و پنبه‌های سوکتی مثل پایلوت، تصمیم گیری مطمئناً سخت می‌شود.

نمونه ای از پنبه کویل

برای سهولت کار پیشنهاد می‌کنیم به صورت رندوم یک پنبه انتخاب کنید، زیرا به طور کلی عملکرد یکسانی دارند.

3) سیم چین (Wire Cutter)

قطعاً برای بازسازی اتومایزر یک سیم چین لازمتان می شود. ممکن است از قبل در جعبه ابزارتان سیم چین داشته باشید.

نمونه ای از سیم چین مناسب کویل

از آن هم می‌توانید استفاده کنید اما بهتر است برای بازسازی اتومایزر از سیم چین‌های مخصوص که دارای سری زاویه دار و کوچک هستند استفاده کنید.

4) پنس سرامیکی (Ceramic Tweezers)

تهیه این ابزار آنقدرها هم ضروری نیست اما داشتن آن باعث می‌شود بتوانید کویل را به طور دقیق و یکنواخت تنظیم کنید تا بهتر داغ شود.

نمونه ای از پنس سرامیکی

5) میله تنظیم کویل (Coil Jig)

این ابزار از مواردی است که حتماً به دردتان می‌خورد اما 100% هم تهیه آن ضروری نیست.

نمونه ای از میله تنظیم کویل

فرم دادن به کویل بدون استفاده از میله تنظیم کننده غیرممکن نیست اما این کار با استفاده از ابزار Coil Jig بسیار ساده‌تر و اصولی‌تر انجام می‌شود.

6) پیچ گوشتی (Screwdrivers)

تهیه پیچ گوشتی هم ضروری نیست چون خیلی از پکیج‌های بازسازی، این ابزار را دارند اما معمولا خیلی کوچک هستند و استفاده از آن‌ها سخت است. خرید یک مجموعه پیچ گوشتی قطعاً می‌تواند برای شما مفید باشد.

نمونه ای از پیچ گوشتی مخصوص ویپینگ

فقط توجه داشته باشید اگر تصمیم به خرید این مجموعه گرفتید دقت کنید حتما از این دو نوع یعنی چهارسو و دو سو در آن وجود داشته باشد.

7) قیچی (Scissors)

معمولاً در خانه همه ما چند مدل قیچی پیدا می‌شود. اگر می‌خواهید از همان ها استفاده کنید حتماً آن‌ها را به طور کامل تمیز و ضدعفونی کنید، همچنین از تیز بودن آن اطمینان حاصل کنید چون قیچی‌های کُند کار را برای شما سخت می‌کنند.

نمونه از قیچی مناسب ویک کردن

8) پنس با سر زاویه دار (Angled Tweezers)

تهیه این مدل پنس اصلاً ضرورتی ندارد اما می‌تواند پروسه بازسازی کویل را برای شما خیلی آسان‌تر کند.

پنس با سر زاویه دارکاربرد اصلی این ابزار برای قرار دادن دقیق پنبه در کویل است.

9) کیف ابزار یا کیت‌های ابزار (Building Kits)

این کیت‌ها کارتان را ساده‌تر می‌کنند زیرا تقریباً دارای تمام لوازم ضروری بازسازی کویل اتومایزرهای مکانیکال هستند و قیمتشان هم به نسبت تهیه جداگانه لوازم، منطقی‌تر و به صرفه‌تر است.

نمونه ای از کیت ابزارکیت ابزار کویل مستر یکی از کاربردی‌ترین و شناخته شده‌ترین کیت‌های ابزار در دنیای ویپینگ است که می‌تواند به شدت برای شما کاربردی باشد.

چه اتومایزری انتخاب کنیم؟

این مقاله راهنمای خرید نیست اما پیشنهاد می کنیم ابتدا با بررسی “اطلاعات محصولات”، اتومایزر مورد نیازتان را تهیه کنید. ساخت کویل دست پیچ ممکن است برای هر یک از اتومایزرها متفاوت باشد اما اگر بخواهیم به‌طور کلی نگاه کنیم از آن جایی که اتومایزرهای مکانیکال نوع RDA تک سیم پیچ هستند، بازسازی آن‌ها به مراتب آسان‌تر از سایر اتومایزرهاست. ما در این آموزش درباره بازسازی همین اتومایزر صحبت می‌کنیم.

چطور کویل اتومایزرهای مکانیکال RDA را بازسازی کنیم؟

خب حالا که با ابزار های مورد نیاز بازسازی کویل ها آشنا شدیم وقت آن رسیده که به آموزش موضوع اصلی بپردازیم. ابتدا با ساخت کویل شروع می کنیم…

مرحله اول – آماده‌سازی

پیشنهاد می‌کنیم پیش از انجام هر کاری، زمانی را به آماده‌سازی لوازم مورد نیاز اختصاص بدهید. در ابتدا هر چیزی که نیاز دارید را در دسترس تان قرار بدهید.
اتومایزر RDA را با آب ولرم بشورید و اجازه دهید به طور کامل خشک شود. حالا آن را روی دستگاه تان قرار دهید و حتما دستگاه را خاموش کنید.
درپوش بالایی را برداشته و پیچ ها را باز کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم – ساخت کویل

مرحله بعدی ساخت کویل است. معمولا سیم پیچی که 6 یا 7 بار به دور میله تنظیم کننده 3 میلی متری پیچیده شده باشد نرمال است و در اکثر اتومایزرهای RDA به خوبی کار می‌کند. با برش سیم وایر به اندازه‌ی مناسب (حدود 10 سانتی‌متر) شروع کنید. درپوش بالایی را بردارید و بر اساس سیم پیچ قبلی سایز مناسب میله تنظیم کویل را انتخاب کنید و مجدداً در پوش را سر جای خود برگردانید.

ساخت کویل

حالا سیمی که جدا کرده بودید را برداشته و از یک طرف آن را وارد حفره کویل رابر کنید، مابقی سیم را 6 یا 7 دور، به دور میله بچرخانید، بخش بالایی را برداشته و کویل را از میله خارج کنید.

مرحله سوم – نصب کویل

حالا که کویلتان آماده شد وقت نصب آن روی اتومایزر است. سر سیم ها را داخل حفره های انتهایی اتومایزر RDA قرار بدهید (اگر سیم‌ها بنظرتان بلند هستد بهتر است کمی از آن‌ها راکوتاه کنید).

نصب کویل روی اتومایزرحالا کویل را در همان میله تنظیم قرار بدهید تا شکل خود را از دست ندهد و پیچ های اتومایزر را سفت کنید تا کویل در جای خود ثابت شود. حالا با سیم چین، سیم‌های بیرون زده از پیچ را ببُرید و میله از درون کویل خارج کنید.

مرحله چهارم – بررسی حرارت کویل

مرحله بعدی بررسی داغ شدن صحیح تمام مناطق کویل است. اهم متر و پنس سرامیکی را برداشته و دکمه فایر دستگاهتان را بفشارید تا کویل به رنگ نارنجی یا قرمز دربیاید.

بررسی مناطق داغ کویل

(دقت داشته باشید برای بررسی حرارت حتماً از پنس سرامیکی استفاده کنید. پنس فلزی به هیچ عنوان برای این کار مناسب نیست.) با این کار می‌توانید نقاط داغ را شناسایی کنید.

مرحله پنجم – خنک کردن کویل

تا به اینجا موفق شدید کویل را به شکل صحیح بسازید و آن را نصب کنید. حالا زمان آن است قبل از ویک کردن صبر کنید کویل و اتومایزر به طور کامل خنک شوند. پس چند دقیقه صبر کنید و به آن دست نزنید.

ویک کردن یا پنبه‌زنی اتومایزر‌های مکانیکال

مرحله اول – آماده‌سازی پنبه

وقتی اتومایزر و کویل به‌طور کامل خنک شدند، وقت ویک کردن یا پنبه‌زدن اتومایزر می‌رسد. حالا بر اساس نوع پنبه‌ای که انتخاب کردید به میزان لازم از آن بردارید.

آماده سازی پنبهبه عنوان مثال اگر می‌خواهید از پنبه‌های متری استفاده کنید بهتر است حدود 5 سانتی‌متر از آن جدا کنید و یک سر آن را بپیچانید تا بتوانید آن را وارد سیم پیچ کنید.

مرحله دوم – نصب پنبه

همانطور که گفتیم یک سمت پنبه را بپیچانید تا به یک نقطه برسد سپس آن را به کمک پنس از یک طرف وارد کویل تان کنید و از طرف دیگر بیرون بیاورید. اندازه پنبه شما باید طوری باشد که از هر دو طرف کویل حداقل 2 سانتی‌متر از پنبه بیرون زده باشد.

مرحله سوم – بررسی نصب صحیح پنبه

در این مرحله دو طرف پنبه را گرفته و کمی آن را بالا و پایین کنید. با این کار می‌توانید مطمئن شوید کویل شما به درستی سر جای خود قرار گرفته و پنبه هم زیادی شل یا سفت نیست. از آنجایی که پنبه با آغشته شدن به جویس منبسط می‌شود، سفت بودن آن باعث می‌شود نتواند به خوبی مایع را جذب کند.

مرحله چهارم – برش بخش اضافه پنبه

حالا وقت آن است که حجم پنبه را تا حدودی کم و اصطلاحاً آن را نرم کنید. پنس زاویه‌دار یا معمولی می‌توانند در این بخش کمکتان کنند. مثل شانه زدن مو از کنار بخشی که پنبه از سیم پیچ بیرون زده شروع کنید و تا انتها پیش روید. با این کار بخش‌های اضافه پنبه از بین می‌رود و می‌توانید میزان کُرک بودن پنبه برای جذب بهتر جویس را کنترل کنید.

برش بخش اضافه کویل

پس از اتمام این کار باید انتهای پنبه را برش دهید تا به راحتی در اتومایزر قرار بگیرد.

مرحله پنجم – قرار دادن پنبه در اتومایزر

آخرین کاری که باید انجام دهید قرار دادن بخش‌های کناری پنبه در اتومایزر RDA تان است. همانطور که گفتیم می‌توانید به کمک یک پنس معمولی کناره‌های پنبه را گرفته و داخل بخش دِک اتومایزر قرار دهید.

قرار دادن پنبه در اتومایزر rdaتوجه داشته باشید نیازی به فشردن پنبه نیست، فقط باید آن را به آرامی بلند کنید و در جای خود قرار بدهید.

مرحله آخر – آغشته کردن پنبه به جویس

در آخر باید تمام سطح پنبه را به جویس تان آغشته و به طور کامل آن را اشباع کنید.

اغشته کردن پنبه به جویس

حالا می‌توانید بخش بالایی اتومایزر را سر جای خود برگردانید و از دستگاه کام بگیرید.

نتیجه‌گیری

اتومایزرهای مکانیکال شاید در ابتدا نیاز به هزینه‌های بیشتری نسبت به اتومایزر‌های معمولی داشته باشند اما در طولانی مدت قطعاً به صرفه‌تر هستند و بهتر می‌توانند طعم را منتقل کنند. پس اگر می‌خواهید برای مدت طولانی سراغ ویپینگ بروید و از آن لذت ببرید پیشنهاد می‌کنیم سراغ این اتومایزرها بروید. با مطالعه این مقاله هم می‌توانید به سادگی خودتان کویل آن را تعویض کنید و تا حد امکان هزینه‌ها را کم کنید. ما در بخش ویپ 60 تی وی تمام این مراحل را به صورت ویدیویی نیز توضیح داده‌ایم؛ از این رو پیشنهاد می‌کنیم برای یادگیری بهتر حتماً به این ویدیو هم نگاهی داشته باشید. در ضمن فراموش نکنید در هر مرحله از ساخت کویل اتومایزرهای مکانیکال که به مشکل برخوردید می‌توانید از طریق دیدگاه‌ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

2 پاسخ
  1. امیر
    امیر گفته:

    با تشکر از شما بابت آموزش کامل فقط چند نکته سوال دارم اول اینکه تعداد دور در اهم کویل چه تاثیری داره و دوم اینکه ضخامت سیم چه تاثیری داره؟خلاصه برای ساخت انواع اهم برای وات های مختلف باید چیکار کرد ممنون میشم آموزش بزارین.

    پاسخ
    • مدیریت
      مدیریت گفته:

      سلام امیر جان، خب تمام مواردی که خودتون فرمودید در میزان اهم کویل تاثیر دارند و این بحث تقریبا نیاز به اموزش مفصلی داره ولی اگر مولتی متر یا اهم متر داشته باشید خودتون راحت تر میتونید درک کنید

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *